Blodanje

Vse kar nima veze z ostalim...
JerneJ
Canterano
Prispevkov: 59
Pridružen: 27 Mar 2011, 10:02

Re: Blodanje

Odgovor Napisal/-a JerneJ » 09 Feb 2016, 13:25

Maestro je ok koliko vem, nevem pa ce se da naloziti denar na paypal, sam imam urejeno tako, da mi paypal sproti odteguje iz kartice. Probaj topup.com

Uporabniški avatar
reby
Canterano
Prispevkov: 16
Pridružen: 29 Nov 2011, 20:11
Naj igralec: Iker

Re: Blodanje

Odgovor Napisal/-a reby » 09 Feb 2016, 13:37

Priporočam predplačniško kartico visa electron. Na njo si nakaži npr. 100€. In samo do tega denarja lahko dostopa paypal. Ne pa do vsega denarja na računu. To se mi zdi najbolj varno za plačevanje na internetu. Maestro pa nevem če gre. Rabiš viso electon ali Mastercard. Visa electron je tudi cenejša 1x na 4 leta te pride 5€ (samo internet) oz. 10€ (Internet+plačevanje v trgovini na pos terminalu) https://www.nkbm.si/predplacniska-visa

Uporabniški avatar
Alex7
Madridista
Prispevkov: 1662
Pridružen: 04 Maj 2009, 10:22

Re: Blodanje

Odgovor Napisal/-a Alex7 » 09 Feb 2016, 16:43

Maestro kartice niso kreditne, to so debetne. Rabiš kot rečeno Viso ali MasterCard.

Uporabniški avatar
mico
"Yo soy Raulista-Madridista!"
Prispevkov: 1329
Pridružen: 02 Jun 2009, 22:32
Naj igralec: Raul
Kontakt:

Re: Blodanje

Odgovor Napisal/-a mico » 09 Feb 2016, 20:57

Za paypal ne eabis vec kreditne. Jaz sem probal preko nlb klika nalozit denar na paypal racun in je slo. V roku dveh ur je bila transakcija izbedena

Uporabniški avatar
Alex7
Madridista
Prispevkov: 1662
Pridružen: 04 Maj 2009, 10:22

Re: Blodanje

Odgovor Napisal/-a Alex7 » 09 Feb 2016, 21:39

NLB klik nima nobene veze s kartico, ker je posebej plačljiva storitev za elektr. nakazovanje in plačevanje preko TRR-ja (tudi verjetno odivsno kakšen TRR imaš). On je pa spraševal za kartico Maestro.

Kuhar
Canterano
Prispevkov: 390
Pridružen: 23 Feb 2009, 21:05
Naj igralec: Raul
Kraj: Kamnik

Re: Blodanje

Odgovor Napisal/-a Kuhar » 09 Feb 2016, 22:24

Ena izmed variant je tudi Skrill, ki je predplačniška Mastercard kartica. Nanjo sem ponavadi pa iz PSC (Paysafecard) nakazoval.

Uporabniški avatar
mico
"Yo soy Raulista-Madridista!"
Prispevkov: 1329
Pridružen: 02 Jun 2009, 22:32
Naj igralec: Raul
Kontakt:

Re: Blodanje

Odgovor Napisal/-a mico » 10 Feb 2016, 12:06

Pa kaj ti jaz pravim? Da ne rabis kreditne kartice za paypal racun, ce hoces delovat s paypalom. Nlb Klik sem omenil isto kot, ce bi rekel, da naj izpolni poloznico pa placa na banki NLB.

CSC pa je koda, ki je na zadnji strani kreditne kartice. Npr: 2252 2534 2637 234 (234-csc)

Uporabniški avatar
Alex7
Madridista
Prispevkov: 1662
Pridružen: 04 Maj 2009, 10:22

Re: Blodanje

Odgovor Napisal/-a Alex7 » 10 Feb 2016, 13:26

Ne razburjaj se, saj je kul :)

Uporabniški avatar
Ca-ker
Canterano
Prispevkov: 110
Pridružen: 09 Maj 2009, 20:13
Naj igralec: Iker Casillas
Kraj: Tribuče

Re: Blodanje

Odgovor Napisal/-a Ca-ker » 12 Feb 2016, 17:03

No to je še bolje, ker imam NLBklik. Kako pa naložim gor denar? Ker mi samo ponuja da se povežem s kartico, nikjer pa ne najdem številke Paypal zatero bi vpisal na obrazec v kliku.

Uporabniški avatar
mico
"Yo soy Raulista-Madridista!"
Prispevkov: 1329
Pridružen: 02 Jun 2009, 22:32
Naj igralec: Raul
Kontakt:

Re: Blodanje

Odgovor Napisal/-a mico » 12 Feb 2016, 17:09

Ko pridem domov napisem

Uporabniški avatar
Ca-ker
Canterano
Prispevkov: 110
Pridružen: 09 Maj 2009, 20:13
Naj igralec: Iker Casillas
Kraj: Tribuče

Re: Blodanje

Odgovor Napisal/-a Ca-ker » 12 Feb 2016, 17:54

Sem skužil, in nakazal preko top upa poskusno 30 € pa je čez 20 minut že denar na PayPalu... Hvala vsem za odgovore! :)

Uporabniški avatar
mico
"Yo soy Raulista-Madridista!"
Prispevkov: 1329
Pridružen: 02 Jun 2009, 22:32
Naj igralec: Raul
Kontakt:

Re: Blodanje

Odgovor Napisal/-a mico » 12 Feb 2016, 18:24

Ja točno tak je. Greš na add Add funds to your account instantly. Nato se logiraš preko paypal računa. Potem pa tam izbereš banko (imaš tri slovenske: NLB, Abanka in SKB) ter koliko želiš nakazat. Potem pa ti pokaže vse podatke od reference do računa Payee IBAN ter tako nakažeš preko položnice ali spletne banke na ta račun. In kot že rečeno, od 20min do 2uri bi moralo bit nakazano.

V nadaljevanju bom verjetno naredil kakšen slikovni clip.

Zidane#5
Cedido al Getafe
Prispevkov: 619
Pridružen: 27 Jan 2008, 12:31
Naj igralec: Zidane
Kraj: Ljubljana

Re: Blodanje

Odgovor Napisal/-a Zidane#5 » 13 Feb 2016, 10:49

Hvala mico. Tudi jaz sem si to uredil, zelo uporabna stvar!

Uporabniški avatar
Ca-ker
Canterano
Prispevkov: 110
Pridružen: 09 Maj 2009, 20:13
Naj igralec: Iker Casillas
Kraj: Tribuče

Re: Blodanje

Odgovor Napisal/-a Ca-ker » 22 Feb 2016, 19:01

Evo mene spet nazaj :D Tokrat bi rabil nasvet kakšnega računalničarja. Zanimam se za nakup prenosnika, namen je v prvi vrsti zaradi študijskih zadev, ki vključujejo tudi modeliranje v SolidWorksu tako, da mora biti malo zmoglivejši. Za nakup sem pripravljen odšteti okoli 1000 €.
Imam nekaj vprašanj:
-Opazil sem da nekateri prenosniki več nimajo DVD pogona, mene zanima, če se mi splača kupiti takšnega?
-katera grafična kartica se mi bolj splača (integrirana ali samostojna)?
-kateri intelov procesor se splača met, i5 ali i7 (ali je i7 res toliko zmoglivejši, da upraviči več denarja)?

Sam sem gledal dva prenosnika:
http://www.comshop.si/shop/RaCunalniStv ... W10-128449
http://www.comshop.si/shop/RaCunalniStv ... W10-127955

savec
Canterano
Prispevkov: 21
Pridružen: 10 Jul 2012, 11:43

Re: Blodanje

Odgovor Napisal/-a savec » 22 Feb 2016, 19:52

- Verjetno jim namesto DVD pogona piše blu-ray, ampak tudi blu-ray poganja DVD-je tako da ni panike, oz je blu-ray še boljše.
- Definitivno ločena, sploh za modeliranje. Sicer je najbolj primeren računalnik za modeliranje kakšna delovna postaja, ampak je že krepko izven tvojega cenovnega razreda. So potem temu primerne tudi grafične kartice ( ati fire pro, nvidia quadro in podobne... ) in procesorji ( xeon )
- Glede tipa procesorja imaš potem tu več verzij procesorja i5 in i7. Ker imaš recimo tudi i7 procesor ki je dvojedrni in pa tistega recimo s 4 jedri in več, potem je še tu velikost predpomnilnika itd. Bo pa i7 v tem rangu deloval seveda hitreje od i5. Posebej za tvojo uporabo je itak boljše imeti boljši performance.

Prvi link ki si ga dal bi se bolj splačal, imaš kar 12gb rama, in pa grafična je tudi malenkost boljša od spodnje verzije. Edino kar je tam 256gb ssd diska, ampak ti bo 128 čist zadost. Tak da z mojega vidika bi bila prva izbira : http://www.comshop.si/shop/RaCunalniStv ... W10-128449

lp

Odgovori

Vrni se na “Kr neki”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta