Hladiš zato, da zmanjšaš otekanje in vnetje. Pa noga naj bo dvignjena malo višje.
Tukaj imamo čisto iste težave. Koleno ne morem skrčiti do konca, in če "dalj" časa čepim (več kot minuto), me začne boleti koleno. Bolečina se mi pojavi tudi če klečim na operirani nogi, dobim taki zelo neprijeten občutek. Drugače pa sem ogromno delal na pridobiti mišičevja in pravilni izvedbi vaj, tako da sem si kar ojačal mišice okoli kolena. Zdaj že od februarja dalje igram spet nogomet, pa moram reči, da lahko igram skoraj normalno. Sem spremenil malo stil igranja, da si bolj ščitim koleno, samo drugače pa lahko k sreči brez težav igram. Včasih čutim naslednji dan malo bolečine, samo sem se jih zdaj že navadilAlex7 napisal/-a: Moje koleno je tako-tako. Sicer spet igram nogomet, ampak se mi pozna, da se mi hitro pojavi čuden občutek v kolenu oz v stegnu. Ne znam pojasnit kaj točno je. Drugače vez drži, stabilnost je ok - tu nimam nobenih pripomb. Imam omejitev pri krčenju, ker ne gre koleno do konca, ne morem se počepnit do te mere, da bi se z ritjo dotaknil pete. Prav tako imam neprijeten občutek pri klečanju in se tega izogibam. Tudi pogačica ni še do konca zarasla, imam še majhno vdrtino - od tega verjetno tudi neprijeten občutek pri klečanju.
Malo pa sem narobe razumel jaMadridista napisal/-a:Malo si narobe razumel moje vprašanje. Zanima me če si mogoče kadarkoli pred poškodbo začutil kakšno bolečino v kolenu?
Za meniskus bodo opravili standardno artroskopsko operacijo, ko ti naredijo 2 luknji v koleno in sklep napolnijo z raztopino, potem pa s kamero in kleščami popravijo strukture. Takrat se vidita tudi križni vezi, prednja in zadnja, in meniskus. Operater bo videl, če je vez pretrgana, natrgana, če je ohlapna itn. in jo po potrebi popravil. Popravil pa jo bo na način, ki je njemu bližje - torej ali bo vzel kito pogačice ali pa kite stegenske mišice. Oba posega imata iste rezultate, pri odvzemu tkiv mišice je rehabilitacija malo hitrejša in bolj enostavna, ker niso poškodovane še ostale strukture kolena, kot pri odvzemu kite pogačice, ko ti odrežejo 1/3 kite, del kosti noge in odsekajo 2X1 cm pogačice.Ve kdo kaj več o tem, kaj mi bodo naredili, oz. kako pogledali križne vezi na operaciji, glede na to, da mam operiran meniskus.
Klasika, ja. In ravno to je v večini primerov krivo za kronične težave s koleni, ker tega nočejo popravljati takoj. Takoj popravijo samo, če imaš status vrhunskega športnika.mi rekli da so nategnjene notranje vezi in naj počijem 3 tedne in bo vse ok
Že samo ko to berem mi je hudo in me boli zate, skos se mi pred očmi vrti posnetek JesejaAlex7 napisal/-a:Jaz kakšnih težav načeloma s koleni nisem imel nikoli - do prve poškodbe. Meni je popolnoma pretrgalo LCA, po dolžini pretrgalo LCP ter nategnilo LCM. Srečo sem imel, da ni bilo poškodb meniskusa. Pok v kolenu je bil močno slišen pri poškodbi, zgodilo pa se je tako, da mi je zasukalo telo na levi stojni nogi in pok!